Puzzeluur voor Andries Jonker naar duel met TOP, Frank Korpershoek kan starten

Telstar speelt zaterdag in Oss tegen TOP geen topper, maar wel een zeer belangrijk duel.

De thuisploeg staat slechts drie punten achter de Witte Leeuwen en bij een zege kan de formatie van Andries Jonker de marge verdubbelen.

Dat zal nog lastig worden want het TOP van trainer Klaas Wels boekte in de laatste zes duels vijf zeges. Alleen afgelopen week verloor ze van Go Ahead Eagles.

TOP Oss en Telstar troffen elkaar dit seizoen al eerder. In Velsen-Zuid eindigde de wedstrijd, door een doelpunt in de laatste minuut van Cas Peters, in 1-1.

Voor trainer Andries Jonker breekt op de wedstrijddag vaak een puzzeluur aan. Welke namen kan hij wel opstellen en wie blijft er op de bank of op de tribune.

 

peter-brink-zzp-boekhouder-voetbal-in-haarlem

Op de lang geblesseerden Kick Groot en Vincent Regeling rekent voorlopig niemand bij Telstar. Aanvoerder Frank Korpershoek zat vorige week al bij de selectie en traint al ruim een week mee. De verwachting is dat hij start. Welat Cagro zou dan weer naar het middenveld verhuizen. Anthony Berenstein komt er ook aan, hij maakte de afgelopen weken voorzichtig weer speelminuten na lang blessureleed.

Siebe Vandermeulen is er niet bij. De Belg is geopereerd aan zijn knie. En dan ontbreekt nog de aanvaller Richelor Sprangers. En die absentie roep vragen op. Telstar geeft aan dat het om medische redenen is, maar dat het geen corona betreft. De werkelijke reden blijft binnen kamers.

Na het vertrek van verdediger Benaissa Benamar trok de cultclub, hoe kan het ook anders,  een aanvaller aan. Ozan Kökcü heeft geen fysieke belemmeringen om in actie te komen, alleen moet de KNVB nog groen licht geven.

TOP Oss en Telstar speelden al 25 keer tegen elkaar. Zeven keer wonnen de Ossenaren, tien keer werden de punten verdeeld en achter keer pakten de Witte Leeuwen de volle buit.

Het duel van zaterdagmiddag (aftrap 14:00) staat onder leiding van scheidsrechter Gerrets. De wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN 1.

Tekst: Peter Brink 

Foto: 1963-pictures.nl