O-23 Cup

ViH O-23 Cup: SCW na een helft klaar met UNO

Het laatste duel van de derde speelronde in poule A is gewonnen door SCW. In Rijsenhout won de ploeg met 3-0 van het Hoofddorpse UNO. De eindstand was al bereikt met de rust. Door de overwinning gaan nu vier teams aan de leiding van deze spannende poule.

SCW begon het duel met veel jongens uit de JO19. UNO bestond uit spelers uit het eerste en tweede elftal. In de beginfase ging de wedstrijd gelijk op, al kreeg SCW een prima mogelijkheid die over werd geschoten. UNO liet zich gelden middels een schot van Jordy Wassenaar wat naast het doel van SCW verdween.

SCW - UNO - Voetbal in Haarlem
SCW won met 3-0 van UNO.

Direct na de kans van UNO kwam SCW aan de leiding. Erik Husemeier brak aan de rechterkant door en gaf uitstekend voor op Thim van Luling. Voor de spits was het een kleine moeite om de bal tegen de touwen te werken. Halverwege de eerste helft verdubbelde de thuisploeg de score. Een corner werd niet goed weggewerkt door UNO, waarna Rico Strampel de 2-0 kon binnen volleyen.

UNO probeerde met het niveau van SCW mee te kunnen, maar de acties waren vaak ondoordacht. Lange ballen op aanvallers die tussen drie tegenstanders  bivakkeerden en onzorgvuldige passes op het middenveld waren vaak te zien. Toen ook doelman Sten Ruijgrok mee ging in de malaise van zijn elftal gooide Lorenzo Philippi het duel in het slot: 3-0.

De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld als de eerste helft, echter was UNO meer op de helft van de tegenstander te vinden. SCW daarentegen bleef de bovenliggende partij en won op een ijskoud kunstgrasveld het duel. Tegenvaller voor UNO-trainer Slagtveld was het uitvallen van aanvoerder Jordy Zegstroo. De middenvelder kreeg tijdens een duel een tik op zijn knie en ging met ondersteuning van het veld af.

Door de zege klimt SCW naar de gedeeld eerste plek. Deze sterke poule A van de Voetbal in Haarlem O-23 Cup heeft nu vier teams die drie punten hebben behaald uit de eerste drie duels. Op 13 december volgt de volgende speelronde.

Alle uitslagen, de standen en het programma van de Voetbal in Haarlem O-23 Cup vind je op onze toernooipagina.