Tweede Divisie

Vechtlust HFC bij Barendrecht wordt in slotminuut beloond met punt

In Barendrecht heeft Koninklijke HFC een punt overgehouden aan het treffen met BVV Barendrecht. In een duel vol merkwaardige incidenten was Carlos Opoku wederom goud waard voor de Haarlemmers. HFC speelde bijna een uur lang met een man minder na een rode kaart voor Kevin Sterling.

De beginfase was voor HFC. De ploeg van Ted Verdonkschot leek zelfs na twee minuten op voorsprong te komen toen Kevin Sterling de bal kon binnenschieten. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Barendrecht werd daarna gevaarlijker, waarbij HFC-doelman Tom Boks moest optreden.

Na een half uur spelen zat de schrik er even in bij de bezoekers uit Haarlem. Aanvalsleider Gertjan Tamerus greep naar zijn hamstring en bleef op de grond liggen. Na een blessurebehandeling kon hij gelukkig verder. Een gedwongen wissel werd HFC bespaard, maar tien minuten voor rust kreeg de ploeg wel een flinke domper te verwerken. Kevin Sterling beging rond de middellijn een overtreding en de veel te opvallende arbiter bestrafte de tackel met direct rood. HFC moest zodoende de gehele tweede helft met een man minder spelen.

HFC - Voetbal in Haarlem
Carlos Opoku was weer belangrijk. (Foto: Twitter Kon. HFC)

Direct na het rustsignaal greep de thuisploeg het initiatief. Na tien minuten spelen opende Barendrecht de score. Tom Bok wist de eerste inzet nog via de paal te keren, maar de Haarlemse doelman kon daarna alsnog vissen. Na de openingstreffer kreeg de thuisploeg meerdere kansen om de wedstrijd te beslissen. HFC kwam nog maar moeilijk aan voetballen toe, maar de ploeg bleef knokken om iedere meter. Zelfs toen Moreno Marengo de 2-0 op het scorebord bracht.

Boegbeeld Carlos Opoku eiste tijdens de laatste minuten van het duel weer een positieve hoofdrol op. De aanvoerder van Koninklijke HFC scoorde tien minuten voor het einde de aansluitingstreffer. Drie minuten later deed hij dat nog een keer, waardoor de stand weer gelijk was. Opoku heeft zijn ploeg dit seizoen al vaker bij de hand genomen, maar scoort er dit jaar rustig op los. Inmiddels staat zijn teller op zes treffers.

Twee minuten voor het einde leek alle inzet van HFC voor niets te zijn geweest. De thuisploeg kreeg een strafschop die werd benut door Tim Eekman. Echter rechtte HFC wederom de rug. Verdediger Michael Timisela schoot in de derde minuut van de blessuretijd de 3-3 binnen. HFC pakt dus een punt en brengt het totaal op tien. Het bezet nu de veertiende plek in de Tweede Divisie. Volgende week wacht het duel met Katwijk.