MidWest Cup

Rood gekleurd United geklopt door Hillegom in HD-Cup

Titelhouder United/DAVO ligt uit het toernooi om de Haarlems Dagblad Cup. Hillegom won het duel met 1-2, maar er werd na afloop veel gesproken over de rode kaarten bij de thuisploeg. United/DAVO eindigde het duel met acht man.

Het duel tussen de laatste twee winnaars van het regionale toernooi werd misschien wel gezien als het leukste affiche van de achtste finales. Des te meer omdat in de halve finale van de laatste editie tweedeklasser United/DAVO de eersteklasser uit Hillegom de baas was.

Tijdens de beginfase was het duel in evenwicht, maar had de thuisploeg het meeste balbezit. De wedstrijd speelde zich af op het middenveld en hele grote kansen werden niet gecreëerd. Halverwege de eerste helft schoot ineens de vlam in de pan. Thierry de Bie was van mening dat er een overtreding op hem werd begaan, terwijl arbiter Akkaya vond van niet. De laatste verwensing van de 30-jarige De Bie aan het adres van de scheidsrechter was de leidsman teveel en De Bie kon met een directe rode kaart gaan douchen.

United/DAVO - Voetbal in Haarlem

Met een mannetje minder toonde United/DAVO prima spel. De ploeg van Sjoerd Hamann behield lange tijd een klein overwicht en kwam vlak voor rust zelfs op voorsprong. Levy van Nispen werd gevaarlijk na een vrije trap van Bruce Ket. De inzet van Van Nispen verdween in het doel van de Hillegommers. Helaas voor de Haarlemmers bepaalde Hillegom-verdediger Peter van Leeuwen de ruststand op 1-1.

Na de thee deed de thuisploeg er een schepje bovenop. De mouwen werden opgestroopt en de ploeg liet zich niet zomaar opzij zetten. Iets wat Sjoerd Hamann de laatste tijd mist bij zijn elftal. Er werd om iedere bal gestreden en lange tijd leek de ploeg er met een mannetje minder in ieder geval een verlenging uit te halen.

Een paar minuten voor tijd kwam Hillegom op 1-2 via Maurice van der Neut. United/DAVO-spits Levy van Nispen kreeg vlak na de tegentreffer zijn tweede gele kaart. Van Nispen was het niet eens met een vreemde beslissing van de scheidsrechter. Akkaya floot voor een overtreding voor het doel van Hillegom toen de doelman van de bezoekers door een eigen speler omver werd gelopen. Bruce Ket ontving ook zijn tweede gele kaart en zag dus de derde rode kaart voor de thuisploeg verschijnen. Zodoende eindigde United/DAVO het duel met acht man. De titelhouder ligt uit het toernooi. Hillegom zien we terug in de kwartfinale.

Alle uitslagen en het programma van de HD-Cup vind je op onze toernooipagina.