MidWest Cup

HD-Cup: EDO verslaat Zwanenburg in tweede helft (fotoserie)

Eersteklasser EDO heeft zich ten koste van vierdeklasser Zwanenburg geplaatst voor de halve finale van de Haarlems Dagblad Cup. De bezoekers konden een uur lang zeer goed tegenstand bieden, maar EDO bleek daarna toch een maat te groot. EDO is op weg naar de vierde finale op rij.

Zwanenburg startte het duel op het Noordersportpark in Haarlem-Noord uitstekend. De ploeg van Mehmet Simsek kreeg zelfs de grootste kans om op voorsprong te komen, maar Noah de Fares mikte te wild naast het Haarlemse doel. De wedstrijd speelde zich daarna veelal af op de helft van Zwanenburg, maar EDO kon niet doordrukken. Wanneer er wel een grote kans ontstond wist Zwanenburg-doelman René Jonker zijn mannetje te staan. De lange keeper was dé uitblinker gedurende de eerste helft.

Dennis Greuter (r) was belangrijk voor EDO. (Foto: Cees van Hoogdalem)

Amin Ouass bezorgde EDO alsnog de openingstreffer. Op aangeven van Terence Groothusen schoot hij beheerst de 1-0 binnen. Dennis Greuter kreeg direct daarna de kans op de 2-0, maar René Jonker redde knap. Een vliegensvlugge counter van Zwanenburg zorgde voor de 1-1 op het scorebord. Joshua van Mouw zette de gelijkmaker op zijn naam.

Vanaf het begin van de tweede helft voetbalde EDO meer naar voren. Zwanenburg werd achteruit gedrukt en de tweede treffer van EDO hing in de lucht. De ingevallen Stefan Andrelie zette zijn EDO weer op voorsprong na een knappe actie. Het hek was van de dam en de kansen volgden elkaar daarna snel op. Zwanenburg werd gedwongen achterin ruimte weg te geven en de thuisploeg van trainer Koos Waslander wist daar wel raad mee. Terence Groothusen tekende voor de 3-1, waarna het slotakkoord was voor Amis Ouass.

EDO plaatste zich door de 4-1 overwinning voor de halve finale van de HD-Cup. De tegenstander hierin is tweedeklasser DSOV. De andere halve finale gaat tussen de zaterdagselectie van United/DAVO en Hillegom. Alle uitslagen en het programma van de Haarlems Dagblad Cup vind je op onze toernooipagina.