Zondag 1e klasse A

EDO wint met veel moeite van hekkensluiter Elinkwijk

In de zondag eerste klasse A heeft EDO met 2-0 gewonnen van Elinkwijk. Vooraf werd gedacht aan een eenvoudige middag voor de Haarlemmers, maar dat bleek anders. Door een verkeerde instelling, onderschatting en nonchalance werd het duel pas vlak voor tijd beslist.

De ploeg van Koos Waslander begon ongeĆÆnspireerd aan het duel tegen de rode lantaarn drager. De bezoekers kregen twee dotten van kansen, maar doelman Virgil Deen had het geluk dat beide pogingen recht op hem af kwamen. EDO schrok enigszins wakker en kwam snel daarna op voorsprong. Een schot van Terence Groothusen werd verkeerd ingeschat door de Elinkwijk-doelman en viel bij de tweede paal in het doel.

EDO - Voetbal in Haarlem
EDO staat keurig op de tweede plek in 1A. (Archieffoto: Cees van Hoogdalem)

Op het moment van de openingstreffer had EDO het initiatief en werd verwacht dat de ploeg het duel snel zou beslissen. Dat gebeurde niet. Er werd slordig en fantasieloos gevoetbald. De bezoekers uit Utrecht kwamen weer in de wedstrijd en kregen mogelijkheden. EDO had geluk dat de grootste kans van dichtbij werd verknald.

Na de rust tapte de thuisploeg uit een ander vaatje. Er werd geknokt en de bal ging een stuk sneller rond. Elinkwijk werd met enige regelmaat van het kastje naar de muur gestuurd, maar gescoord werd er lange tijd niet. Pas in blessuretijd schoot Amin Ouass de wedstrijd in het slot.

Alle uitslagen, de stand en het resterende programma van de zondag eerste klasse A vind je op onze klassenpagina.