Zondag 4e klasse D

DSS en Onze Gezellen delen punten na tandeloos duel

In de vierde klasse D hebben DSS en Onze Gezellen vanmiddag met 1-1 gelijkgespeeld. Beide elftallen kregen een aantal kansen, maar konden niet doorbijten. De thuisploeg toonde op Sportpark Pim Mulier het meest initiatief, maar moest geholpen worden door OG-doelman Dijon Banning om tot scoren te komen.

In de beginfase gebeurde er niet veel. Beide teams waren voorzichtig en de wedstrijd speelde zich af rond de middellijn. Koen Toussain was de eerste die een poging waagde, maar zijn schot was een eenvoudige prooi voor DSS-doelman Jelmer van der Veldt. Aan de andere kant kreeg Wesley Tan een grote kans voor open goal. Zijn poging verdween echter op de parkeerplaats.

Ondertussen werden er veel kleine overtredingen gemaakt. Scheidsrechter Van Zoen hield het duel erg kort, waardoor er geen tempo in de wedstrijd kwam. Het deed het spel geen goed. Randy Willems probeerde het namens OG halverwege de eerste helft van grote afstand, maar Van der Veldt plukte de bal stijlvol uit de lucht. DSS kreeg daarna drie goede mogelijkheden. Max Henneman, Cas Weltevreden en Obaida Dalla hadden het vizier niet op scherp staan. Dalla voerde daarnaast zijn acties met regelmaat te ver door en verloor daarbij op gevaarlijke plekken de bal.

DSS - OG - Voetbal in Haarlem
Yannick Bleeker namens Onze Gezellen.

Direct na de thee werd Onze Gezellen twee keer gevaarlijk. Eerst kon Koen Toussain alleen op de doelman aflopen en vlak daarna kregen de bezoekers een vrije trap op een gevaarlijke plek. Toussain schoot naast en de vrije trap werd in de hoek geplaatst, maar te zacht. Jelmer van der Veldt kon de bal vrij eenvoudig stoppen.

Halverwege de tweede helft greep Onze Gezellen de macht. Aanvoerder Randy Willems kon van dichtbij binnenschieten. De verdediging van DSS zag er bij de treffer niet goed uit. De opdracht voor de ploeg van Otto Berendregt was nu simpel. De voorsprong moest over de streep getrokken worden. Helaas voor de bezoekers hield de ploeg de voorsprong niet lang vast. Tien minuten na de openingstreffer ging de doelman van Onze Gezellen in de fout. Dijon Banning speelde geen onaardige wedstrijd, maar deze fout bleek een dure te zijn. Hij liet een voorzet los, waarna Cas Weltevreden van dichtbij de gelijkmaker tegen de touwen kon schieten.

Een 1-1 eindstand was gezien de verhoudingen wel terecht. DSS probeerde met man en macht de bezoekers tijdens de laatste tien minuten nog met de rug tegen de muur te zetten, maar op een grote kans voor Guido Weltevreden na gebeurde er niet veel meer. Beide ploegen schieten niet veel op met het gelijkspel. DSS vinden we terug op plek acht, Onze Gezellen bezet de tiende plek.

Alle uitslagen, de standen en het gehele programma van de zondag vierde klasse D vind je op onze klassenpagina.