Zondag 3e klasse C

Bloemendaal na boeiende remise met DWS weer alleen aan kop

De zondag derde klasse C wordt met de week leuker. Langzaam worden de verschillen in de enorme middenmoot iets groter, maar bovenin is het stuivertje wisselen. Weesp en Bloemendaal hebben een grote voorsprong op de rest en lijken uit te gaan maken wie zich kroont tot kampioen.

Tijdens de vorige speelronde nam Weesp door een monsterscore de koppositie weer over van Bloemendaal. De teams stonden daarna gelijk in het aantal punten enkel was het doelsaldo van de Weespenaren beter. Voor de twee koplopers stond er een lastig duel op het programma. Weesp kreeg bezoek van nummer vier Schoten en verloor verrassend met 2-3. Bloemendaal kreeg DWS op bezoek, de nummer drie.

Bloemendaal geeft dit seizoen bijzonder weinig weg. Doelman Joost Breed hield maar liefst zeven maal zijn doel schoon. Echter scoorden de Amsterdammers van DWS in de heenwedstrijd maar liefst drie keer tegen de ploeg van Tim Joon en Frank Drogtrop. Tel daarbij op dat Bloemendaal een aantal mensen miste en je kon uitgaan van een lastige middag. Trainer/spits Tim Joon begon ook nog eens op de bank.

Bloemendaal - DWS - Voetbal in Haarlem
Bloemendaal en DWS maakten er een boeiend duel van.

De thuisploeg begon fel aan het duel. Binnen de minuut werd het eerste schot op het DWS-doel afgevuurd, maar doelman Dagasan redde bekwaam. Bloemendaal zat kort op de tegenstander en dat resulteerde in twee snelle gele kaarten. Beide ploegen kregen in de beginfase kleine kansjes, maar het was DWS dat de score opende. Celso Uhlenbeek zette de bezoekers op voorsprong. Bloemendaal zette hierna aan en werd op slag van rust beloond. Tim Beeren mocht aanleggen voor een strafschop en faalde niet.

Na de rust ontstond er een boeiend gevecht aan de Bergweg. Twee teams die voetbalden voor de winst met felle duels, goed voetbal en een handjevol kansen. Chad de Jong, spits van DWS, is een handenbindertje. Ook tegen Bloemendaal weer. Halverwege de tweede helft wist hij een half weggewerkte voorzet binnen te schieten en stond DWS weer op voorsprong: 1-2. Echter kwam Bloemendaal toch weer op gelijke hoogte. Een schot werd van richting veranderd en belandde in het Amsterdamse doel. Vooral DWS kreeg in de slotfase nog mogelijkheden op meer, maar de 2-2 eindstand was terecht.

Bloemendaal pakt door het gelijkspel weer de koppositie, maar wint ook de tweede periode. Mocht de ploeg niet direct promoveren naar de tweede klasse door een kampioenschap dan volgt er nog een toetje in de vorm van nacompetitie. Met nog tien wedstrijden te gaan is alles nog mogelijk.

Alle uitslagen, de stand en het resterende programma van de zondag derde klasse C vind je op onze klassenpagina.